Поставки в Україну китайської вакцини CoronaVac відкладаються

Поставки в Україну китайської вакцини CoronaVac відкладаються
Препарат CoronaVac китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech прибуде, але пізніше
Фото: aa.com.tr

Вакцина CoronaVac буде в Україні, щонайменше, на тиждень пізніше, ніж обіцяв очільник МОЗ

Перша партія вакцини CoronaVac китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech очікується в Україні до 15 березня. Про це повідомила компанія «Лекхім», яка є представником Sinovac в Україні, повідомляє Суспільне.

«Група фармацевтичних компаній «Лекхім» - уповноважений представник в Україні компанії Sinovac Biotech, КНР, повідомляє про намір поставити в Україну першу партію вакцини CoronaVac, виробництва компанії Sinovac до 15 березня 2021 року. Поставку буде здійснювати ЗАТ «Лекхім», - повідомили в компанії.

У державній компанії «Медичні закупівлі України» заявили, що поставка першої партії в 700 тис. доз вакцини має відбутись не пізніше 7 березня, згідно умов договору.

«Для прийняття товару ми маємо переконатись у відповідності вакцини вимогам, зазначеним у договорі, зокрема, в частині реєстрації в Україні, а також мінімального показника ефективності. Щодо останнього ми звернулись до МОЗ із проханням надати інформацію щодо стану розгляду питання реєстрації вакцини від Sinovac, а також заявленого рівня ефективності», - повідомили в компанії «Медичні закупівлі України».

Нагадаємо, ще кілька днів тому глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що китайські вакцини від коронавірусу компанії Sinovac повинні бути поставлені в Україну до 6 березня.

Між іншим, прем’єр-міністр Денис Шмигаль допускає можливість просування в пріоритетності вакцинації від коронавірусу журналістів та священнослужителів.

Шмигаль також розповів, що наразі спостерігається третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні. У зв’язку з цим є загроза нового жорсткого локдауну. Також очільник уряду розповів, скільки коштуватиме вакцина від Covid-19.

Шмигаль також пояснив, що в Україні робитимуть із залишками вакцин та паспортами вакцинації. За його словами, такі документи можуть створити на базі електронного реєстру на порталі «Дія». Водночас для запровадження «паспортів вакцинації» потрібно, аби верифікація стала міжнародною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: