Президент Фінляндії обговорив із Путіним загострення на кордоні України з РФ

Президент Фінляндії обговорив із Путіним загострення на кордоні України з РФ
Президент Фінляндії висловив Путіну стурбованість загостренням на кордоні України з РФ
Фото: flickr.com/tpkanslia

Президент Нііністе висловив серйозну стурбованість загостренням ситуації з перекиданням військ РФ

Президент Фінляндії Саулі Нііністе і президент РФ Володимир Путін провели телефонні переговори. Про це повідомляє пресслужба Нііністе.

Під час розмови обговорили ситуацію з стягуванням російських військ до кордону з Україною. Також говорили про напружену ситуацію на окупованому Кримському півострові.

«Президент Нііністе висловив серйозну стурбованість загостренням ситуації з перекиданням військ і підкреслив необхідність обговорення і заходів по зниженню напруженості», – йдеться в заяві.

У той же час, у Кремлі повідомили, що Путін звинуватив Київ у «провокаціях» і «цілеспрямованому загостренні обстановки на лінії зіткнення».

Раніше міністри закордонних справ Великої сімки – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, – та високий представник ЄС закликали Росію зупинити масштабне переміщення військ на кордони з Україною, зупинити військову провокацію та вжити негайних заходів для деескалації напруги.

За даними розвідки Міноборони Росія збільшує ударне угруповання навколо України.

Також повідомлялося, що Російська Федерація відмовилася брати участь в ініційованому Україною засіданні ОБСЄ. Франція і Німеччина виступили із заявою, в якій зазначили, що підтримують Україну і «висловлюють жаль з приводу такої позиції РФ».

Держави ОБСЄ висловили осуд і занепокоєння діями Росії, яка концентрує сили на кордоні з Україною.

Додамо, що Манфред Вебер, голова Європейської народної партії в Європейському парламенті, заявив про необхідність посилити європейські та американські санкції по відношенню до Росії. Москву повинні покарати за участь в ескалації конфлікту на Донбасі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: