Президент Євроради нагадав Зеленському, скільки грошей Україна отримала від ЄС

Президент Євроради нагадав Зеленському, скільки грошей Україна отримала від ЄС
Президент Європейської Ради Шарль Мішель та президент Володимир Зеленський на КПВВ «Щастя», Луганщина, 2 березня 2021 року
Фото: Офіс президента

Мішель закликав українську владу реформувати суди

Президент Європейської Ради Шарль Мішель закликав Україну провести судову реформу та посилити боротьбу з корупцією. А також нагадав, скільки вже допомоги Київ отримав від Брюсселя.

Про це Мішель заявив під час візиту на Донбасу разом з президентом України Володимиром Зеленським, передають «Новости Донбасса».

За словами президента Євроради, за останні 7 років після Революції гідності Євросоюз надав Україні допомогу на понад 16 мільярдів євро. Мішель наголосив, що це найбільший розмір допомоги країні, яка не входить у ЄС.

«Багато треба зробити в установленні верховенства права, судової реформи та боротьбі з корупцією», – додав він.

Мішель підкреслив, що судова реформа не тільки може забезпечити довіру українців до цієї інституції, а й сприятиме поліпшенню бізнес-клімату та залученню інвестицій. Він додав, що останні рішення Конституційного суду лише довели необхідність судової реформи.

«Пане президенте, ми – ваші друзі. Ми будемо вас підтримувати на кожному етапі вашого шляху до верховенства права й реформи судової системи в Україні», – наголосив Мішель.

Напередодні президент Володимир Зеленський розповів на форумі про проблеми судової системи в Україні, а також анонсував «суд у смартфоні». Також він обіцяє найближчим часом підписати указ про трирічну Стратегію розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства.

Нагадаємо, 2 березня Зеленський полетів на Донбас, куди прибув президент Євроради. Президент України та президент Європейської ради ознайомляться з оперативною ситуацією у зоні проведення ООС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: