Прикордонники пояснили, чому утримували сина Саакашвілі в «Борисполі»

Прикордонники пояснили, чому утримували сина Саакашвілі в «Борисполі»
Михайло Саакашвілі з сином Ніколозом у потязі в Перемишлі, 10 вересня 2017 року
Фото: Reuters

Держприкордонслужба спростувала заяву Саакашвілі про затримання його 11-річного сина в аеропорту

Сина екс-голови Одеської обладміністрації та екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі безперешкодно пропустили в Україну й після прибуття до аеропорту «Бориспіль» не затримували.

Речник Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив, що жодних обмежень щодо сина Саакашвілі ніхто не застосовував.

«Ніяких обмежень щодо нього ми не застосовували. Відносно 11-річної дитини, яка прибула з Тбілісі, і яку ніхто не зустрічав, були вжиті заходи у вигляді утримання до прибуття особи, що зустрічає», — сказав Слободян, передає «Інтерфакс-Україна».

Також він додав, що дитину передали батьку.

Раніше Саакашвілі повідомив у Facebook, що в аеропорту «Бориспіль» утримують його 11-річного сина, а співробітника грузинської служби державної охорони, який його супроводжував, затримали та «скрутили прикордонники».

За його словами, охоронець перебуває в офіційному відрядженні.

«У них всі документи в порядку, але дві години їх тримають в окремій кімнаті без пояснення причин. Їду в аеропорт з'ясовувати що відбувається», — написав Саакашвілі.

За його словами, авіакомпанія нічого не знає щодо місцеперебування сина, якого мав до кінця супроводжувати охоронець.

«Сказали, що МВС доставить його за місцем призначення, ніби він бандероль якась. Порошенко, де мій син?», — сказав політик.

Як відомо, 26 липня 2017 року президент України позбавив Саакашвілі українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

У вересні Саакашвілі разом з прибічниками прорвалися на територію України через пункт пропуску «Шегині»

Пізніше Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем.

Саакашвілі оскаржив відмову в суді.

Читайте також статтю «Главкома» «Грузинський десант - місія завершена. Кого з соратників Саакашвілі депортувала Україна (ДОСЬЄ)»

Читайте також матеріал: 15 днів «МіхоМайдану»: гречка, дрова, гроші і нові вимоги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: