Припинення авіасполучення з Білоруссю: що робити пасажирам, які купили квитки

Припинення авіасполучення з Білоруссю: що робити пасажирам, які купили квитки
Авіаперевізник зобов’язаний попередити пасажира про затримку або скасування рейсу не пізніше ніж за три години до початку реєстрації
Фото з відкритих джерел

Влада шукає шляхи для оперативного повернення громадян України з Білорусі

Після введення в дію рішення про припинення авіасполучення України з Білоруссю з 00:00 26 травня здійснення прямого перельоту буде неможливо. Про це повідомляє пресслужба «Украероруху».

Встановлюється заборона на здійснення будь-яких видів польотів між пунктами призначення, розташованих на території України та Білорусі.

Запровадження заборон, які покликані забезпечити безпеку авіації та пасажирів, є форс-мажором. Авіаперевізник зобов’язаний попередити пасажира про затримку або скасування рейсу не пізніше ніж за три години до початку реєстрації.

В «Украерорусі» повідомили, що влада шукає шляхи для оперативного повернення громадян України з Білорусі.

«Для участі у поверненні до країни громадянин має звернутися до дипломатичної установи України в Республіці Білорусь. У разі виникнення складнощів рекомендується залишити заяву у контакт-центрі МЗС», – йдеться у повідомленні.

Заплановані рейси між Україною та Білоруссю

«Мотор Січ2:

  • Запоріжжя - Мінськ, 4 рейси на тиждень.

«Бєлавіа»:

  • Мінськ - Київ, 35 рейсів на тиждень,
  • Мінськ - Одеса, 14 рейсів на тиждень,
  • Мінськ - Харків, 5 рейсів на тиждень,
  • Мінськ - Львів, 7 рейсів на тиждень.

Нагадаємо, учора секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна повністю припиняє авіасполучення з Республікою Білорусь і перенаправляє всі рейси в обхід її повітряного простору. «З огляду на рівень небезпеки та нахабства викликів демократичним цінностям, які створює своєю діяльністю влада Білорусі в безпосередній близькості до кордонів України, президент Володимир Зеленський ініціював рішення про повне припинення авіасполучення з Республікою Білорусь і перенаправлення всіх авіарейсів в обхід її повітряного простору. Глава держави доручив уряду опрацювати відповідне питання», – сказав секретар РНБО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: