Путіну плюнули в спину. Ізраїль вибачився за «помилкове» трактування історії на Всесвітньому форумі Голокосту

Путіну плюнули в спину. Ізраїль вибачився за «помилкове» трактування історії на Всесвітньому форумі Голокосту
Яд Вашем - Меморіальний комплекс історії Голокосту

Меморіальний центр визнав, що в роликах оминули питання відповідальності СРСР за початок війни і військові злочини

Меморіальний центр «Яд Вашем» перепросив «за помилкові та тенденційні відео», які демонстрували під час Всесвітнього форуму пам'яті Голокосту, що відбувся в Єрусалимі 22-23 січня.

Про це повідомляють «Вести. Израиль».

Меморіальний центр визнав, що в роликах оминули питання відповідальності СРСР за початок Другої світової війни і військові злочини, скоєні в той період.

«Відеоматеріали до форуму готував його головний спонсор - фонд російсько-єврейського олігарха Моше Кантора. У цих матеріалах не було згадок про пакт Молотова-Ріббентропа, поділ Польщі та роль сталінського СРСР у розв'язанні Другої світової війни. Сталінський СРСР було зображено чи не єдиним борцем з нацизмом і його одноосібним переможцем», - ідеться в повідомленні.

Крім того, у відеоматеріалах не було теми поділу Польщі між СРСР і нацистською Німеччиною в 1939 році, а також окупації Західної Європи в 1940 році. На представлених картах були вказані неправильні кордони Польщі та сусідніх країн, а концентраційні табори були названі «таборами знищення».

«Ми просимо пробачення за прикру помилку. Ці відео не відображають позиції «Яд Вашем» щодо цієї теми. Меморіальний центр знову підкреслює, що його основне завдання - збереження пам'яті Голокосту на основі історичної правди», - йдеться в листі.

Нагадаємо, 23 січня президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Ізраїлі, пропустив Форум пам'яті Голокосту, на якому виступав президент Росії Володимир Путін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: