Разумков заявив, що не підтримує люстрацію

Разумков заявив, що не підтримує люстрацію

Спікер парламенту Дмитро Разумков вважає, що під люстрацію потрапили ефективні люди

Фото Станіслава Груздєва, Главком

Закон «Про очищення влади» набув чинності 16 жовтня 2014 року

Спікер Верховної Ради та нардеп від «Слуги народу» Дмитро Разумков заявив про своє негативне ставлення до люстрації. Про це він повідомив в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, під неї потрапили ефективні люди.

«Моє ставлення до люстрації достатньо специфічне: я її не підтримую. Поясню чому. Під люстрацію потрапило багато людей, які були ефективними і які об’єктивно не були замазані у гучних скандалах», - заявив він.

Разумков додав, що не йому судити, чи є у цих людей корупційний шлейф, бо «цим повинні займатися правоохоронні органи».

«Наприклад, у мене були такі знайомі, які не справляли враження злісних корупціонерів вселенського масштабу», – додав спікер парламенту.

«Якщо ж ви професіонал, людина з хорошою репутацією, не нажили собі палаців за своєї служби, якщо ви якісно виконували ту чи іншу функцію на тій чи іншій посаді, яка серед інших потрапила під люстрацію, і через це вас звільнили, то я не розумію, чому від вас потрібно таким чином позбуватися, якщо ви можете бути корисним цій країні», – пояснив Разумков.

Закон «Про очищення влади» набув чинності 16 жовтня 2014 року. Він застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року вищу керівну посаду у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року, і тих державних чиновників, які обіймали посаду у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року та не були звільнені у цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням. Ці люди не зможуть працювати в органах державної влади впродовж найближчих 10 років.

Зазначимо, Україна увійшла до топ-3 за кількістю скарг ув'язнених до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄСПЛ відхилив скаргу України щодо закону про люстрацію, рішення вступило в силу. Даним рішенням суд визнав, що люстрація в Україні порушувала права людини.

При цьому український Мін'юст стверджує, що ЄСПЛ не визнавав люстрацію неправомірною цілком, а тільки її надмірний обсяг.

 Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: