Рішення Зеленського про розпуск Ради буде оскаржене у Конституційному суді – Парубій

Рішення Зеленського про розпуск Ради буде оскаржене у Конституційному суді – Парубій
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій 

Вибори до парламенту призначені на 21 липня

Рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради буде оскаржено в Конституційному суді. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій в коментарях в соціальній мережі Facebook.

Як вже повідомляв «Главком», напередодні ввечері у своєму акаунті в соціальній мережі Парубій заявив, що президент Зеленський почав свою діяльність з грубого порушення Конституції.

«Сумно і тривожно, що Гарант Конституції України розпочинає свою діяльність на посаді з грубого порушення Конституції. Поганий знак», - написав Парубій.

В коментарях користувач соцмережі поставив питання про те, «чи буде оскаржено це порушення Конституції в Конституційному суді», на що він відповів «так».

5ce4f3fbed2d6-screenshot-67_01

Нагадаємо, 21 травня Зеленський видав указ про розпуск парламенту і написав лист спікеру Андрію Парубію з проханням скликати 22 травня позачергового засідання парламенту для розгляду змін до закону про вибори нардепів.

21 травня Зеленський під час консультацій про розпуск парламенту запропонував внести зміни в закон про вибори народних депутатів. Зокрема, йдеться про є скасування мажоритарної системи та зниження прохідного бар’єру до 3%.

Сьогодні, 22 травня, о 12 годині Верховна Рада розпочне позачергове засідання

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: