Росія почала виводити військову техніку з Білорусі після навчань «Захід-2017»

Росія почала виводити військову техніку з Білорусі після навчань «Захід-2017»
Російська військова техніка на станції Вярейци, Білорусь, 21 вересня 2017 року

Наразі на залізничній станції Верайци перебувають близько 50 танків різної модифікації, більшість із них уже завантажені на платформи

Росія розпочала виведення військ і техніки з Білорусі після завершення спільних із білоруськими колегами навчань «Захід-2017». Про це з місця подій повідомляють кореспонденти білоруської редакції Радіо Свобода.

За їхніми даними, 21 вересня на залізничній станції Верайци перебувають близько 50 танків різної модифікації, більшість із них уже завантажені на платформи.

За розповідями місцевих жителів, техніка з полігону, на якому проходили навчання, прибула своїм ходом увечері 20 вересня.

Спільні російсько-білоруські навчання «Захід-2017» відбувалися на території Білорусі з 14 до 20 вересня. За офіційними даними, в Білорусі вони охопили сім полігонів і дві місцевості, в них взяли участь 10 тисяч 200 військовослужбовців.

Країни-сусіди Білорусі турбувалися, що Кремлю навчання потрібні для перетворення Білорусі на плацдарм для наступу на Україну. Білоруська опозиція побоювалася, що президент Росії Володимир Путін може використати навчання для початку анексії Білорусі.

Міністерство оборони Білорусі відзначала «оборонний» характер навчань «Захід-2017» і обіцяло, що всі російські військовослужбовці, які беруть у них участь, залишать білоруську територію до 30 вересня.

Дивіться також трансляцію прес-конференції в «Главкомі» на тему: Білорусь – пособниця агресора?

Нагадаємо, у військових навчаннях збройних сил Росії та Білорусі «Захід-2017» взяли участь 120 тисяч осіб.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував свою поїздку до Росії, під час якої мав намір спільно з президентом РФ Володимиром Путіним відвідати один з полігонів, де проходять навчання «Захід-2017». 

Раніше повідомлялося, що на російсько-білоруських військових навчаннях «Захід-2017» бойовий гелікоптер випадково дав залп по натовпу глядачів.

У Кремлі, коментуючи публікації в ЗМІ про цей інцидент, переадресували питання в Міноборони.

А російське міністерство оборони спростувало повідомлення про  те, що в ході військових навчань «Захід-2017» бойовий вертоліт випадково дав залп по натовпу глядачів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: