Росія пригрозила США «жорсткою відповіддю» на нові санкції

Росія пригрозила США «жорсткою відповіддю» на нові санкції
МЗС Росії

На думку МЗС РФ, санкції не вплинуть на вибраний Росією політичний курс

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації прокоментували введення нових санкцій США проти російських олігархів, пригрозивши «жорсткою відповіддю». 

Про це йдеться в повідомленні російського МЗС. 

«Зрозуміло, не залишимо нинішній і будь-який новий антиросійський випад без жорсткої відповіді. Однак, перш за все, хотіли б порадити Вашингтону швидше позбутися ілюзій, що з нами можна розмовляти мовою санкцій», - йдеться у повідомленні. 

На думку МЗС РФ, санкції не вплинуть на вибраний Росією політичний курс. 

«Вони (санкції, - ред.) лише демонструють нездатність США домогтися поставлених цілей і консолідують російське суспільство», - зазначено в повідомленні МЗС. 

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 квітня, адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній «охоронець» Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

У Росії вже пообіцяли карати тих, хто відмовиться працювати з «санкційними» компаніями.

Україна має намір синхронізувати свій режим санкцій з американським. Про це заявив у п'ятницю, 6 квітня, президент Петро Порошенко, вітаючи розширення санкцій США проти фігурантів «кремлівського списку».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін також заявив, що тепер важливо, щоб ЄС синхронізував санкції проти Росії зі США.

Також мінфін США дав роз’яснення, за що ввели санкції проти російських олігархів.

Під санкції США загалом потрапили понад 400 компаній з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: