Росія вдруге скликає Радбез ООН через український мовний закон

Росія вдруге скликає Радбез ООН через український мовний закон
Делегація РФ повторно звернулася щодо обговорення українського мовного закону до Радбезу ООН

Засідання попередньо заплановано на 16 липня

Російська делегація повторно ініціювала проведення зустрічі в Раді безпеки ООН для обговорення українського мовного закону.

Про це повідомив у Facebook прессекретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Засідання попередньо заплановано на 16 липня.

«Делегація РФ повторно звернулася щодо обговорення українського мовного закону до Радбезу ООН. Сьогодні під час узгодження програми роботи на поточний місяць таке засідання попередньо заплановано на 16 липня», - написав Ніколенко.

Він також нагадав, що 20 травня російська сторона вже намагалася скликати засідання із цього питання в день інавгурації президента України, а тепер формальним приводом стало набуття законом чинності.

«Українська делегація в ООН неодноразово заявляла, що мовний закон є внутрішнім питанням нашої держави. Рада Безпеки до нього не має відношення», - підкреслив дипломат.

За словами Ніколенка, Україна разом із партнерами використовує засідання, щоб порушити нагальні проблемні питання російсько-українського конфлікту, насамперед звільнення українських моряків і політичних в'язнів, обстріли на Донбасі, а також відповідальність Росії за катастрофу літака МН17.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій заявив, що народ України не дозволить скасувати закони про декомунізацію, про статус української мови як державної, а також закон про україномовні квоти в теле- і радіоефірі.

Раніше в інтерв’ю співвласник «Кварталу 95» Борис Шефір заявив, що попередня влада була зацікавлена у війні, квоти на держмову в на радіо та телебачення треба міняти, а закон про мову скасувати. «Я очікую перегляду квот. 90% - це багато. Закон про мову потрібно скасувати і прийняти нормальний закон. Це перший крок для скасування війни», - сказав Шефір.

Як відомо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій 14 травня підписав «мовний закон» - законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної.

16 травня закон № 5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної опубліковано на сайті офіційного видання Верховної Ради – газеті «Голос України».

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: