«Руки геть від Стерненка»: активісти у понеділок збираються пікетувати СБУ

«Руки геть від Стерненка»: активісти у понеділок збираються пікетувати СБУ
Активіста та ексочільник одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка викликали на 18 травня в СБУ для повідомлення про підозру

Вимога активістів – закрити справу проти Сергія Стерненка

Активісти ініціативи «Руки геть від Стерненка» готуються у понеділок, 18 травня, о 9:00 провести акція протесту біля стін Головного слідчого управління Служби безпеки України.

«Ми виходимо не просто на підтримку Сергія. Ми виходимо за право на самозахист. На місці Сергія може опинитись будь-хто, хто не захоче віддати своє життя та здоров'я замовному тітушці. Це абсурд судити когось за те, що людина не дала себе вбити», – йдеться в анонсі акції.

Вимога активістів – закрити справу проти Сергія Стерненка за частиною 5 статті 36 ККУ про необхідну оборону.

«Від присутності кожного з нас зараз залежить не просто доля українського активіста, але і загальне право громадян захищати своє життя. Побачимось в понеділок о 9:00. Аскольдів провулок, 3а, Головне слідче управління СБУ», – додали активісти.

До слова, український музикант Анатолій Тапольський також підтримає активіста Сергія Старненка сетом біля стін СБУ.

Про це музикант написав на своїй сторінці у Facebook.

417167

«Звучить трохи сюрреалістично, як і, власне, вся ця ситуація з Сергієм, але завтра о 9 ранку я буду грати сет біля СБУ. Там буде багато нормальних чуваків, так що підтягуйтеся на движ», – написав музикант.

Як відомо, активіста та ексочільник одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка викликали в СБУ для повідомлення про підозру.

У травні 2018 року в Одесі двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка. Відбиваючись від нападників, він смертельно поранив одного з них ножем. Щодо фактів нападів на Стерненка наразі здійснюється процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях, ще за одним обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

У березні 2020 року низка правозахисних та громадських організацій закликали правоохоронців неупереджено розслідувати кримінальну справу, порушену за фактом нападу на Стерненка. Правозахисники наголосили, що Стерненко є юристом і громадським діячем, який протистоїть корумпованій місцевій владі у захопленні земель та незаконних забудовах в Одесі.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, у будь-якому разі оголосять про підозру. Зараз питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Нагадаємо, у лютому 2019 року Стерненко звинуватив відомство Авакова у незаконному стеженні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: