Сапери очистили від вибухівки усі дороги біля арсеналу на Чернігівщині

Сапери очистили від вибухівки усі дороги біля арсеналу на Чернігівщині
Біля Ічні працюють рятувальники та піротехніки 
Фото: РБК-Україна

Рятувальники долають наслідки пожежі та вибухів на складі боєприпасів в Ічні

ДСНС очистила від вибухонебезпечних предметів усі автодороги до населених пунктів у межах 16-ти км. зони від військового складу поблизу смт Дружба в Ічнянському районі.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Піротехнічними підрозділами ДСНС очищено від вибухонебезпечних предметів усі автодороги до населених пунктів у межах 16-ти км. зони, 29 км. трас ліній електропередач, 7 км. трас газопроводів, територію 3 газорозподільних станцій, 3 шкіл, 3 дитячих садків, будинку для людей похилого віку, навчально-виробничого комплексу, 1 тис. 669 дворогосподарств», - йдеться у повідомленні. 

Крім того, 11 жовтня забезпечено реагування на 53 заявки від місцевого населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів, всього з початку робіт відпрацьовано 144 заявки, вилучено 576 вибухонебезпечних предметів в 10 населених пунктах.

З метою організації обігріву та гарячого харчування населення в с. Дружба встановлено пункт обігріву.

11 жовтня авіацією ДСНС здійснено 25 скидів води (200 т), всього з початку робіт 46 скидів води (368 т).

Пожежно-рятувальними підрозділами організовано заповнення водою 2 пожежних водоймищ Міноборони на території арсеналу, за добу заповнено – 30 тон (всього з початку робіт – 70 тонн) та заправку водою 5 пожежних танків Міноборони (117 тонн) на технічній території арсеналу (всього з початку робіт – 297 тонн).

Ліквідовано 4 пожежі лісового настилу поблизу с. Августівки та прилеглої території арсеналу на загальній площі 3,1 га.

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю близько 700 осіб та 150 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 270 осіб, 75 од. техніки та 2 літаки АН-32П.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: