Синод Вселенського патріархату затвердить текст Томосу - Парубій

Синод Вселенського патріархату затвердить текст Томосу - Парубій

«Ми тісно співпрацюємо з Вселенською патріархією - зберігаємо спокій і чекаємо на це історичне для нашої країни рішення», - зазначив спікер Верховної Ради

У Стамбулі 27-29 листопада відбудеться синод Вселенського патріархату, під час якого затвердять текст Томосу для Православної церкви в Україні.

Про це під час засідання погоджувальної ради парламенту заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«27-29 листопада у Стамбулі відбудеться синод Вселенського патріархату, який затвердить текст Томосу для Православної церкви в Україні. Під цим Томосом поставлять свій підпис всі члени синоду Константинопольської православної церкви. Це відкриває шлях для оголошення всеукраїнського архієрейського Об’єднавчого собору в Києві», - повідомив Парубій.

За його словами, попередньо планується, що Об’єднавчий собор відбудеться на початку грудня.

«Це для того, щоб не було дискусій різних стосовно проведення Собору у Києві. Ми тісно співпрацюємо з Вселенською патріархією - зберігаємо спокій і чекаємо на це історичне для нашої країни рішення», - зазначив спікер Верховної Ради.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія. 

Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков. 

3 листопада президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Як відомо, Вселенський патріарх Варфоломій виступив зі зверненням до українського народу напередодні 85-х роковин Голодомору в Україні. Патріарх також підтвердив своє рішення надати автокефалію Українській церкві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: