Сироїд: Є дві трагедії - Іловайськ і Дебальцеве. Люди досі не знають, що там сталося

Сироїд: Є дві трагедії - Іловайськ і Дебальцеве. Люди досі не знають, що там сталося

Депутати за два роки не спромоглися створити слідчу комісію з розстрілу людей на Майдані, зазначила Сироїд

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд скаржиться, що депутати не спромоглися створити слідчу комісію з розслідування обставин трагедій під Іловайськом і Дебальцево. Про це вона сказала в інтерв'ю «Главкому».

«Було б дуже цінним отримати нарешті закон про тимчасові спеціальні комісії. Без цього інструменту парламенту не існує, жодного. Це інструмент роботи не лише опозиції, це, в принципі, інструмент парламенту. У суспільстві природно виникає багато проблем і питань, під які в тих самих парламентах демократичних країн створюються окремі комітети, туди можуть входити депутати, які вже є членами різних комітетів. Це дозволяє працювати над певними речами прицільно», - заявила Сироїд.

За її словами, цю ідею не підтримує президент.

«Це дивно. Бо якщо президент вірить, що все робить добре для своєї держави, якщо він переконаний, що уряд, який він підтримує, також усе робить добре для своєї держави, то чого він має боятися тимчасових слідчих комісій? Слідча комісія – це ж не трійка НКВС, яка має свавільно когось тягнути на розправу». От є дві трагедії – Іловайськ і Дебальцеве. Люди досі не знають, що там сталося. Це ганьба для парламенту, що він не може створити слідчої комісії, аби просто показати людям, що відбулося. Є багато інших прикладів. Майдан. Ми за два роки не спромоглися створити слідчу комісію з розстрілу людей на Майдані. Це саботується найбільшими фракціями», - підкреслила віце-спікер Верховної Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: