Смертельна ДТП у Харкові: Дронов не визнав своєї провини

Смертельна ДТП у Харкові: Дронов не визнав своєї провини

Я не збираюся нікуди тікати чи чинити вплив на свідка. Я не визнаю своєї провини - Дронов

У середу, 8 листопада, водій автомобіля Volkswagen Touareg Геннадій Дронов, який був учасником смертельної ДТП у Харкові, під час засідання у Київському райсуді Харкова заявив, що не визнає свою провину. Про це повідомляє «Город Х».

Зазначається, що після кількох годин розглядів, що стосуються відводу слідчої судді Наталії Єфименко, клопотання продовжили розглядати і Дронову надали слово.

«Я не збираюся нікуди тікати чи чинити вплив на свідка. Я не визнаю своєї провини. Я перетинав перехрестя на чітке зелене світло, переконавшись у тому, що не було ніякої небезпеки. Я не міг бачити «Лексус», оскільки моя увага була прикута до пішохідного переходу. Коли я вже практично перетнув Сумську, в мене в'їхав автомобіль «Лексус», - заявив Дронов.

Раніше у поліції заявили про намір взяти під варту водія Volkswagen. 

Як повідомлялось, водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, який був учасником смертельної ДТП, що сталася в центрі Харкова, в понеділок, 6 листопада, оголосили підозру.

Раніше Дронов перебував у статусі свідка. 6 листопада суддя Київського районного суду Харкова відмовився визнавати Дронова потерпілим. Сам Дронов раніше заявляв, що не вважає себе винуватцем аварії. 23 жовтня водія його взяли під охорону.

 Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в харківській лікарні померла 20-річна Діана Берченко, одна із сестер, які постраждали в результаті ДТП. 

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. Дівчині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: