Справа Майдану: двох «беркутівців» засудили до трьох років в'язниці

Справа Майдану: двох «беркутівців» засудили до трьох років в'язниці
Фото: з відкритих джерел

Також їм заборонено обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки

Шевченківський суд Києва оголосив вирок у справі «беркутівців» Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Майдану 30 листопада 2013 року. Їх засудили до трьох років позбавлення волі. Відповідне рішення оголосила суддя.

Також їм заборонено обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки.

Суд визнав їх винними у перевищенні службових повноважень (ч.1 ст. 28 ч.2 ст. 365 ККУ). За це і був оголошений такий вирок.

По статтям перешкоджання мирним зібранням (ч.1 ст. 28 ч.2 ст. 340 ККУ) та службове підроблення (ч.1 ст 366 ККУ) закінчився термін давності. Тому їх звільнили від відбування покарання по цим статтям.

Також суд повністю задовольнив цивільний позов Максима Федяя до Ейсмонта, Мохоня, Головного управління Нацполіції в Києві та МВС про відшкодування моральної шкоди у розмірі 400 тисяч гривень

Згідно вироку суду, Віктор Ейсмонт та Володимир Мохонь затримали потерпілого Максима Федяя біля стели на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року. Пізніше вони склали проти нього рапорт про адміністративне правопорушення, куди внесли неправдиві відомості.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва дозволив заочно судити трьох беркутівців, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Майдану. У грудні 2019 року вони були відпущені з-під варти в рамках обміну полоненими між Україною і Росією.

Нагадаємо, що за вчинення цих злочинів до кримінальної відповідальності вже притягнуто 15 осіб, стосовно 6 з них справи розглядаються судами, у тому числі щодо 2 заочно, 9 осіб оголошено в розшук.

Тим часом, слідчі Державного бюро розслідувань оголосили нову підозру в справі про викрадення та вбивство активіста, учасника Євромайдану та журналіста Василя Сергієнка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: