Стала відома зарплата Зеленського за минулий рік

Стала відома зарплата Зеленського за минулий рік
Зарплата глави держави складається лише з посадового окладу
Скрін з фото: Слави Груздєва

Президент отримав за рік трохи більше $10 тис

Зарплата президента України Володимира Зеленського за 2020 рік склала 336 тис. грн. Про це у відповіді на запит "Українських новин" повідомили в Державному управлінні справами.

«Загальна сума заробітної плати, нарахована президенту Володимиру Зеленському у 2020 році, становить 336 000 грн. Цю суму становили виключно нараховані щомісяця 28 тис. грн посадового окладу, оскільки жодні надбавки до зарплати глави держави не передбачені. З його річної зарплати було виплачено 65 520 грн податків і зборів. Відповідно, за рік Зеленському було видано 270 480 грн зарплати. За середнім курсом долара у 2020 році це трохи більше $10 тис.», ‒ йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2020 року парламентарі проголосували за ухвалення законопроєкту № 3279-д, згідно з яким максимальний розмір заробітних плат чиновників і суддів в період з квітня до кінця місяця, в якому закінчиться карантин, не може становити понад 47 230 грн (десяти мінімальних зарплат на 1 січня поточного року). Пізніше Зеленський відкликав законопроєкт про зарплати чиновників.

Зазначимо, що обмеження на час карантину зарплат в органах державної влади у 47,2 тис. грн глави держави не торкнулося, оскільки суму, що нараховується йому, законодавчо зафіксовано на рівні 28 тис. грн.

Нагадаємо, глава уряду Денис Шмигаль повідомив, на скільки цьогоріч зросте середня зарплата

Раніше соціологи дізнались, скільки хочуть отримувати українці.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: