Стало відомо, коли президента Зімбабве можуть відсторонити від посади

Стало відомо, коли президента Зімбабве можуть відсторонити від посади
Роберт Мугабе

Роберт Мугабе може позбутися посади ще цього тижня

Засідання правлячої у Зімбабве політичної партії, на якому планують офіційно відсторонити 93-річного президента Роберто Мугабе та його дружину Грейс від влади, відбудеться у неділю, 19 листопада, о 10:30

О цій порі збереться центральний комітет «Зімбабвійського африканського національного союзу - Патріотичного фронту» (ZANU-PF), повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, Грейс Мугабе, яка на 41 рік молодша за свого чоловіка, відсторонюватимуть від повноважень керівника жіночої ліги ZANU-PF.

Наразі столиця цієї країни, місто Хараре вщерть заповнене тисячами протестувальників, дії яких повністю підтримують військові.

У суботу, 18 листопада, охоронець повідомив, що Мугабе залишив країну.

Раніше повідомлялося, що в Зімбабве військові заарештували президента країни Роберта Мугабе і його дружину Грейс, якій згодом начебто  дозволили виїхати з країни. Зараз Роберт Мугабе перебуває під домашнім арештом.

Як відомо, події в Хараре, почали розгортатися ввечері 14 листопада після того, як «ключові позиції» в місті на бронетранспортерах зайняли озброєні солдати.

Те, що відбувається в країні зімбабвійська армія відмовилася вважати військовим переворотом. Вона назвала це «безкровною корекцією». Глава республіки і його сім'я, як заявили військові, знаходяться «в цілості й схоронності».

Раніше повідомлялося про те, що група військовослужбовців взяла під контроль будівлю державної Телерадіомовної корпорації Зімбабве в столиці країни Хараре. Озброєні солдати зайняли центр міста, де були чутні вибухи. Постріли пролунали і в резиденції 93-річного президента країни Роберта Мугабе.

Свідки повідомили інформаційному агентству Reuters про те, що побачили щонайменше чотири танки, які направлялися в столицю країни місто Хараре.

За день до цього очільник збройних сил Зімбабве заявив про те, що вони готові втрутитися в ситуацію, яка виникла в країні на фоні відставок посадових осіб, які пов’язані із колишнім президентом Емерсоном Мнангагва.

Мугабе, якого утримують під домашнім арештом військові, зустрівся з генералами для переговорів у столиці Хараре і навідріз відмовився добровільно йти з посади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: