Субсидії перепризначатимуть автоматично – Шмигаль

Субсидії перепризначатимуть автоматично – Шмигаль
Кабінет міністрів змінив порядок призначення житлових субсидій
Фото: Телеграф

Верифікація субсидій триватиме п'ять місяців

Верифікація субсидій в Україні продовжиться, щоб їх отримували лише ті, кому вони дійсно потрібні. При цьому нові зміни дозволять автоматично їх перепризначати. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Верифікація субсидій триває, це справедливо і правильно, щоб їх отримували ті, хто їх дійсно потребує. Але нові зміни дозволять перепризначати субсидій без подачі відповідної заяви, за деякими винятками», – заявив Шмигаль.

Він додав, що нова верифікація торкнеться невеликого відсотка одержувачів субсидій, у яких можуть бути тіньові доходи. Верифікація триватиме п'ять місяців.

Нагадаємо, з 1 травня відбувається перерахунок субсидій для всіх українців, які отримують допомогу на оплату комуналки. Субсидій позбавлятимуть у разі покупки на суму 50 тисяч гривень.

Для оформлення на наступний період необхідно подати нову заяву та декларацію. Бланки заяви та декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики з метою їх надання в паперовій формі особисто або надсилання поштою до органів соціального захисту населення, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг.

Лідер партії «Європейська солідарність», експрезидент Петро Порошенко закликав уряд негайно скасувати постанову про проведення перерахунку субсидій під час пандемії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: