Суд зобов'язав Білий дім надати електронні листи щодо України

Суд зобов'язав Білий дім надати електронні листи щодо України
Суд зобов'язав адміністрацію Дональда Трампа надати електронні листи щодо України

Рішення було прийнято за позовом видання The New York Times в рамках закону про доступ до інформації

Федеральний суддя Вашингтона Емі Джексон видала запит з вимогою до адміністрації президента Сполучених Штатів Дональда Трампа надати електронну переписку, в якій йшлося про військову допомогу Україні і, зокрема, вказівку президента про припинення її.

Про це повідомляє видання Law and Crime.

Повідомляється, що дане рішення було прийнято за позовом видання The New York Times в рамках закону про доступ до інформації.

Раніше адміністрація американського президента відмовилася у наданні документів виданню, посилаючись на застосування виконавчої привілеї.

«Саме документи в цій категорії - це електронне листування президента або віце-президента, або безпосередніх радників президента з президентського рішення про обсяг, терміни і цілях затримки військової допомоги Україні», - заявив заступник юриста бюджетного управління Білого дому Гедере Уолш.

Нагадаємо, 5 лютого Сенат США відхилив обидві статті імпічменту президента Дональда Трампа — зловживання владою та перешкоджання роботі Конгресу, який розслідував його дії.

Причому, позицію демократів і незалежних кандидатів щодо визнання Трампа винним підтримав також один сенатор з Республіканської партії – Мітт Ромні.

Трамп відреагував на закриття справи про імпічмент жартівливим роликом із собою на обкладинці Time.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: