Трамп тимчасово заборонив перельоти членів Конгресу без дозволу Білого дому

Трамп тимчасово заборонив перельоти членів Конгресу без дозволу Білого дому
Президент США Дональд Трамп

Кошти на відрядження делегацій Конгресу США мають бути затверджені Білими домом у письмовому вигляді

Будь-який візит делегації Конгресу США в період урядового «шатдауну» має бути затверджений главою адміністрації Білого дому для забезпечення коштами перельотів та інших витрат.

Про це йдеться в меморандумі, поширеному в п'ятницю Адміністративно-бюджетним управлінням Білого дому.

«За жодних обставин під час урядового «шатдауну» будь-яка авіація, що перебуває в державній власності, орендується чи винаймається (урядом – ред.) не може забезпечувати (перельоти – ред.) будь-якої делегації Конгресу без письмового схвалення глави адміністрації Білого дому», - зазначається в меморандумі.

При цьому підкреслюється, що кошти на відрядження делегацій Конгресу США мають бути затверджені Білими домом у письмовому вигляді.

Меморандум адміністрації Трампа був оприлюднений після того, як Білий дім відмовився затвердити візит спікера Палати представників Ненсі Пелосі до трьох країн, у тому числі секретну поїздку до Афганістану.

Перед цим Пелосі заблокувала можливість для президента Трампа виступити зі зверненням до Конгресу США.

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як повідомлялося раніше, шатдаун у США став рекордним в історії за тривалістю. І він вже обійшовся американській економіці у 3,6 млрд доларів.

Через «шатдаун», який розпочався 22 грудня, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. За інформацією АР, протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без заробітної плати.

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

Як відомо, президент США Дональд Трамп у зверненні до нації заявив, що «гуманітарну кризу» у США можна вирішити за 45 хвилин. Президент США поклав провину за «шатдаун» на демократів, втім утримався від оголошення надзвичайного стану.

Нагадаємо, Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: