У Дніпрі розквітли перші Мавританські газони (фото)

У Дніпрі розквітли перші Мавританські газони (фото)
Цього року такі газони посіяли в 5-ти парках Дніпра
Фото: Дніпровська міськрада/Facebook.

Їх особливість у тому, що вони не потребують ні догляду, ні стрижки.

У парках Дніпра починають квітнути Мавританські газони. Це і не клумба, і не класична зелена галявина, повідомляє Департамент парків та рекреації Дніпровської міськради на сторінці у Facebook.

Цьогоріч їх посіяли в 5-ти парках міста: парк ім. Т.Г. Шевченка, парк Лазаря Глоби, Севастопольський парк, парк ім. Б. Хмельницького та парк Пам'яті та Примирення.

«Мавританські газони – це така суміш насіння, що складається з багаторічних трав газонного типу та суміші диких лугових і польових квітів. Такі галявини ще часто називають «квітковими», «ландшафтними» газонами. Зовсім скоро ці суміші польових квітів утворять яскравий барвистий килим», – йдеться у повідомленні.

Їх особливість у тому, що вони не потребують ні догляду, ні стрижки.

Однак мавританські газони мають й мінуси – це винятково декоративні галявини. «На відміну від класичного газону, на них не можна грати в активні ігри або просто ходити, тому що квіти нестійкі до витоптування», – застерігають у департаменті.

Нагадаємо, у Карпатах рясно зацвіла червона рута. Зазвичай рододендрон миртолистий заквітає в Карпатах у червні. Але цьогоріч через холодну весну пік цвітіння припав на липень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: