У Кремлі відреагували на рішення України щодо єдиної церкви

У Кремлі відреагували на рішення України щодо єдиної церкви
Дмитро Пєсков озвучив позицію Путіна

За словами Пєскова, така ініціатива не знайде підтримки в Росії

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що створення автокефальної помісної церкви в Україні викличе церковний розкол. Про це він заявив на прес-конференції в четвер, 19 квітня, повідомляє РІА Новости.

За словами Пєскова, така ініціатива не знайде підтримки в Росії.

«Ви знаєте позицію Російської православної церкви, патріарха всієї Русі з цього питання. І звичайно, скажімо так, якісь дії, спрямовані на розкол церкви, навряд чи можуть підтримуватися і навряд чи можуть вітатися», - заявив Пєсков журналістам.

Як відомо, 19 квітня у Верховній Раді відбулось голосування щодо звернення президента Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І стосовно надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. Із присутніх 334 депутатів у сесійній залі це рішення підтримали 268 народних обранців.

Поіменне голосування нардепів за проект постанови можна подивитись тут. 

Як повідомлялося, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент Петро Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського Патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення. 

18 квітня Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України та офіційно прийняв звернення для передачі Вселенському Патріарху Варфоломію І про надання українській церкві томосу про автокефалію.

Також відомо, що Синод вже у травні може розглянути звернення України щодо автокефальної церкви.

Читайте також: Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: