У Лаврова підготували відповідь США за дипломатів

У Лаврова підготували відповідь США за дипломатів

Росія хоче закрити консульство США в Санкт-Петербурзі

Російське міністерство закордонних справ у відповідь на закриття генерального консульства в Сіетлі рекомендуватиме президенту Володимиру Путіну зупинити роботу представництва США в Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє газета «Известия» з посиланням на джерело в МЗС.

«За його словами, саме таку пропозицію МЗС направить російському президенту Володимиру Путіну, який прийме остаточне рішення з цього питання. Інформацію підтвердили і два інших співрозмовника в дипломатичних колах РФ», - пише видання.

«Правильніше було б закрити консульство в Петербурзі. Природно, розглядаються варіанти і в Єкатеринбурзі, і у Владивостоці, але пітерське консульство з точки зору статусу для американців важливіше. Ми внесемо свої пропозиції, але останнє слово залишається за президентом - можливі коригування», - сказав співрозмовник. 

Напередодні російське посольство у Вашингтоні повідомило, що підвело підсумки опитування користувачів твіттера про те, яке консульство США потрібно закрити в Росії у відповідь на рішення Вашингтона закрити російське дипломатичне представництво в Сіетлі. Велика частка опитаних - 47% - проголосували за консульство в Санкт-Петербурзі.

У понеділок, 26 березня, 14 країн-членів ЄС прийняли рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: