У Московській церкві назвали свого кандидата у предстоятелі нової автокефальної церкви

У Московській церкві назвали свого кандидата у предстоятелі нової автокефальної церкви
Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній 

«Моя кандидадура - архімандрит Кирило (Говорун)», - говорить Митрополит Черкаський та Канівський Софроній

Митрополит УПЦ МП Софроній  вважає, що представники Московської церкви в Україні мають взяти участь в Об’єднавчому соборі. Це, на його думку, потрібно зокрема і для того, аби більшістю голосів обрати предстоятеля помісної церкви зі своїх лав. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому»

Митрополит також зазначив, що сам не збирається висуватися, але має кандидатуру, яку готовий підтримати.

«Моя кандидатура – це архімандрит Кирило (Говорун). Він людина знаюча, освічена, вивчена на творіннях святих отців. Він далекий від будь-яких пороків, він чистий і не зіпсований. Ніколи не погоджусь на кандидатуру Філарета (очільник УПЦ Київського патріархату – ред.)», - стверджує Софроній.

Нагадаємо, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Найближчим часом має бути скликаний архієрейський Собор для об'єднання трьох українських православних церков. Нова помісна церква отримає автокефалію від Вселенського патріарха.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: