У Московському патріархаті пояснили, чому так бояться Томоса

У Московському патріархаті пояснили, чому так бояться Томоса
Фото з відкритих джерел

З вірян УПЦ МП зроблять ворогів держави, - говорить Архієпископ Львівський і Галицький

«Всі церкви за законом рівні, не можна оголосити одну з них агентом», - вважає архієпископ Львівський і Галицький, член Священного синоду УПЦ МП Філарет, коментуючи ймовірність того, що Верховна Рада ухвалить закон, яким УПЦ МП буде визнана іноземною церквою.

За словами архієрея, за радянських часів так само вчинили з греко-католицькою церквою, наслідки були плачевні. «Всі церкви за законом рівні, не можна оголосити одну агентом, а іншу – ні. Тоді треба ухвалювати закон, який буде регламентувати відносини зі всіма церквами, канонічні центри яких є за кордоном», стверджує Філарет в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Архієрей додає, якщо ми прямуємо до Європи і прагнемо жити в демократичній державі, то ми не можемо ухвалювати таких законів, які принижують права людини через вибір свого віросповідування. Адже віряни якоїсь із конфесій будуть визнаватися ворогами держави, громадянами якої вони є.

Архієпископ розказав також, як Московська церква захищатиме себе в Україні. «Наша зброя – це не металеві прути, а хрест і молитва. Тільки таким методом можна захищати церкву», - стверджує архієпископ Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет.

Як повідомлялося, Синод Константинопольського Патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській Церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться Патріархом.

Наразі вже опубліковано текст рішення Синоду Вселенського патріархату щодо української церкви. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: