У Німеччині екстремісти готували полювання на мігрантів

У Німеччині екстремісти готували полювання на мігрантів
У серпні 2018 року сталися масові заворушення в німецькому Хемніці 

Наміри влаштувати атаки з’явилися на фоні заворушень у Хемніці в серпні 2018 року

Праворадикальні екстремісти в ФРН планували полювання і атаки на мігрантів і осіб, які виглядали як іноземці, тогоріч. Про це повідомляє ресурс EU Observer.

Про це написали відразу декілька ЗМІ ФРН, посилаючись на дані поліції. Відповідні плани виникли в серпні 2018 року на фоні маршів неонацистів у місті Хемніц, внаслідок яких виникли масові заворушення.

Приводом до маршів і заворушень став інцидент вночі 26 серпня тогоріч, коли двоє біженців із Сирії та Іраку в рамках сутички ножами вбили одного німця, а ще двох поранили. Праворадикальні екстремісти в описі своїх планів прямо використовували німецьке слово jagd, що означає полювання. 

Повідомляється, що сирійця Алаа C. засудили до 9,5 років позбавлення волі за звинуваченням у нанесенні небезпечних тілесних ушкоджень і ненавмисному вбивстві 35-річного жителя Німеччини Даніеля Хілліга. Відповідне рішення 22 серпня ухвалив суд міста Дрезден.

Адвокати звинуваченого просили визнати свого підзахисного невинним за відсутністю доказів. Сам Алаа С. також не визнав свою провину. Також зазначається, що сторона звинувачення просила для звинуваченого 10 років в'язниці. Рішення може бути оскаржено у Федеральному суді.

Місцезнаходження іншого підозрюваного у справі, громадянина Іраку, поки невідомо. Він нині в міжнародному розшуку.

Тоді це вбивство спричинило масові акції протесту, які згодом переросли у заворушення і зіткнення між поліцією і мітингувальниками, деякі з яких висловлювали ксенофобські погляди. Згодом поліція Німеччини затримала шістьох осіб, підозрюваних у створенні вкрай правої бойової організації. Учасники угруповання також нападали на іноземців в Хемніці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: