У Польщі затримали російського шпигуна

У Польщі затримали російського шпигуна

Підозрюваний передавав Кремлю інформацію про важливі для Польщі газові контракти

Польська влада затримала підозрюваного у шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомив прес-секретар координатора у справах спецслужб Станіслав Жарин, передає «Радио Польша».

Підозрюваний передавав Кремлю інформацію про важливі для Польщі газові контракти і рішення щодо проекту газопроводу Nord Stream II. Він перебував у контакті з офіцерами російської розвідки, які працювали під дипломатичним прикриттям у посольстві Росії в Варшаві.

Чоловіка затримали 23 березня. Суд ухвалив рішення про його арешт на 3 місяці. За шпигунство йому загрожує до 10 років тюремного ув'язнення.

Затримання проводили в координації зі спецслужбами інших країн-членів Євросоюзу.

Як відомо, через скандал із отруєнням екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля в Британії, 18 країн світу видворять 130 росіян.

22 березня прем’єр-міністру Великої Британії Терезі Мей вдалося переконати європейські країни, в першу чергу, Францію, Німеччину, Литву і Ірландію, дати Москві «рішучу відповідь» і вислати пов’язаних зі спецслужбами дипломатів.

У понеділок, 26 березня, 14 країн-членів ЄС прийняли рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: