У прокуратурі кажуть, що не проситимуть суд звільнити колишніх беркутівців задля обміну

У прокуратурі кажуть, що не проситимуть суд звільнити колишніх беркутівців задля обміну
Обвинувачені, колишні «беркутівці» Олександр Маринченко (ліворуч) та Олег Янішевський на лаві підсудних Святошинського райсуду Києва, 14 листопада 2017 року
Фото: Громадське

24 грудня у Києві має відбутися суд, де слухатиметься справа колишніх беркутівців

Прокурор у справі розстрілів на Інститутській Олексій Донський заперечив, що сторона обвинувачення клопотатиме в суді про звільнення з СІЗО п’ятьох колишніх беркутівців, які є обвинуваченими у цій справі.

Завтра, 24 грудня, у Святошинському суді відбудеться чергове засідання у справі. ЗМІ запитали Донського, чи клопотатимуть прокурори про зміну запобіжного заходу для п’ятьох екс-берктуівців.

«Ні я, ні інші прокурори в цій справі не будуть клопотати про зміну запобіжного заходу для обвинувачених, тому що для цього немає підстав», — відповів він.

Раніше два джерела, дотичних до судової справи про розстріли на Інститутській, розповіли журналістам, що з Генпрокуратури надіслали розпорядження прокурорам, аби вони клопотали про звільнення з-під варти фігурантів справи, щоби обміняти їх у бойовиків «ДНР» і «ЛНР» на полонених українців.

Нагадаємо, 23 грудня на переговорах у Мінську домовилися про обмін ув'язненими до кінця року.

Родини Героїв Небесної сотні вже звернулись до президента Зеленського з проханням не звільняти колишніх беркутівців для обміну.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 97 людей (84 мітингувальників та 13 силовиків).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: