У Смоленській області в бік Білорусі рухається колона військової техніки – ЗМІ

У Смоленській області в бік Білорусі рухається колона військової техніки – ЗМІ
Скріншот

На трасі Москва-Мінськ, у Смоленській області, була помічена колона військових вантажівок без розпізнавальних знаків.

Про це повідомляє TUT.by. Колона, імовірно, рухалася в бік Білорусі.

Відповідне відео з військовими вантажівками надіслав читач. За кадром він коментує побачене: «Ціла колона - без номерів в сторону Білорусі їдуть».

Раніше з'являлася інформація, що машини належать Росгвардіі. За фактом, як зазначає видання, це фургони на базі вантажних «КАМАЗів» і «Уралів» - в них можна перевозити і особовий склад, і заарештованих. Зазначимо, що на автомобілях немає ніяких реєстраційних номерів.

У білоруському міністерстві оборони заявили, що пересування автомобілів у Смоленській області знаходиться за межами компетенції білоруських військових.

З міноборони РФ журналістам не вдалося оперативно зв'язатися, а пресслужба Росгвардіі відповіла, що поки не має в своєму розпорядженні достовірної інформації, але повідомить, як тільки щось з'ясує.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко розмістив у своєму Teлеграм-каналі відео, на якому в районі білоруського міста Орша помітили потужну військову техніку.

У неділю на російських дорогах неподалік кордону з Білоруссю також помітили кілька великих колон автозаків без номерів з людьми без розпізнавальних знаків.

Нагадаємо, раніше Лукашенко доручив силовикам не допустити утворення «живого ланцюга» від Вільнюса до Києва

Також Лукашенко доручив перекинути бригаду десантників в Гродно.

Крім того 15 серпня Лукашенко поговорив з Путіним по телефону та поскаржився йому на протести. Нагадаємо, що раніше Олександр Лукашенко прокоментував протести в Білорусі: назвав мирні акції, які розпочалися в країні після президентських виборів, «заколисуванням», а останню інформацію про себе – фейком, що створюють «підлий» настрій серед громадян. Лукашенко також висловив бажання негайно зв’язатися з Путіним.

Згодом Лукашенко ще раз поговорив із Путіним, вдруге протягом вихідних. «Глави держав провели ґрунтовні консультації з усіх питань. Лідери країн ще раз підтвердили домовленість, що у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз сторони реагуватимуть спільно відповідно до положень, передбачених Договором про колективну безпеку», – йдеться у повідомленні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: