Укртелеком відновив надання послуг в ряді областей

Укртелеком відновив надання послуг в ряді областей
Укртелеком відновив роботу у всій Україні, крім Луганщини
Ілюстративне фото

В Одеській, Херсонській та Миколаївській областях відновлено пошкоджені магістральні лінії

Учора співробітниками Укртелекому в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях було відновлено пошкоджені магістральні лінії і надання послуг зв’язку абонентам у регіонах. Про це повідомляє Держспецзв’язку.

Наразі послуги компанії надаються в усіх областях, крім Луганської області. Триває пошук можливостей для відновлення телекомунікаційних послуг.

Держспецзв’язку зазначає, що ситуація з покриттям мобільними операторами території України за попередню добу не зазнала значних змін.

На суботу найбільш проблемними регіонами залишаються Донецька, Київська, Чернігівська області. Водночас оператори почали роботи з відновлення зв’язку в населених пунктах Київщини, які були звільнені від окупантів. Vodafone запустив поблизу населених пунктів Ірпінь та Романівка першу базову станцію, яка працює завдяки обладнанню Starlink компанії SpaceX.

У четвер повідомлялося, що мережа зазнала перебоїв з наданням інтернет-послуг для частини абонентів. У той же день Укртелеком повідомив, що мережу відновили, але послуги були тимчасово недоступні у Мелітополі, а в цілому в Запорізькій області працювало 70% вузлів. Також після розгону протиросійського мітингу окупанти намагаються відключити зв’язок у Енергодарі.

Раніше повідомлялося, що у перші дні російської агресії на IT-інфраструктуру Укртелекому була здійснена потужна ворожа кібератака.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: