Уряд анонсував цифровий перепис населення до кінця року

Уряд анонсував цифровий перепис населення до кінця року

Уряд узгодив терміни проведення всеукраїнського перепису населення.

Кабінет Міністрів України планує провести цифровий перепис населення до кінця 2019 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

«Зараз у нас в уряді цим питанням (питанням перепису населення, — ред.) займається Дмитро Дубілет. І він як раз складає перелік всіх питань, на які ми хотіли б внаслідок перепису отримати адекватну релевантну відповідь», — зазначив він.

Очільник уряду додав, що в планах до кінця року провести так званий цифровий перепис населення зі статистичних і математичних методів.

«До кінця року ми плануємо провести так званий цифровий перепис населення, тобто за допомогою різних статистичних та математичних методів, за рахунок роботи з реєстрами, їх поєднання, зіставлення ми зараз з’ясовуємо відповіді на більшість цих запитань. Ми потім подивимося, що ще ми хочемо знати, і з огляду на те, яке конкретно технічне завдання стоятиме перед нами в наступному році, будемо дизайнувати логіку, в якій має відбуватися це опитування», — пояснив він.

Гончарук  розповів, що всеукраїнський перепис населення в 2020 році може пройти з залученням співробітників Укрпошти та інших державних компаній.

Він упевнений, що перепис населення можна провести дешевше, ніж за 3,4 мільярда гривень (саме ця сума була закладена на зазначені цілі в проєкті держбюджету-2020 до першого читання).

Раніше очільник уряду Олексій Гончарук заявляв, що перепис населення в 2020 хочуть провести в електронній формі.

Також зазначимо, що за прогнозом МВФ населення України за п’ять років зменшиться на мільйон осіб.

Нагадаємо, що останній перепис населення в Україні проводився у 2001 році. Згідно з цим переписом, загальна кількість населення України в 2001 році складала 48,45 млн осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: