В порядку денному Верховної Ради - геопросторові дані. «Антиколомойського» закону нема

В порядку денному Верховної Ради - геопросторові дані. «Антиколомойського» закону нема
Позачергове засідання Ради відбудеться 13 квітня
Фото: Уніан

Нардеп зізнався, що фінансовий комітет не встигне до понеділка підготувати до другого читання «антиколомойський» законопроєкт

Верховна Рада оприлюднила порядок денний позачергового засідання парламенту, яке розпочнеться в понеділок 13 квітня о 14:00. 

Згідно із ним нардепи розглянуть першим питанням проєкт закону про національну інфраструктуру геопросторових даних. Потім нардепи візьмуться за зміни до бюджету, земельні кадастри, медичні питання пов’язані з карантином. Розглянуть питання щодо Антимонопольного комітету, особливості судового контролю на період карантину, обговорять єдиний рахунок з мінус тютюнової правки, відповідальність за підпали трави та постанови про відміну голосування про ринок землі. 

Отже, як видно з порядку денного, депутатська фракція політичної партії «Слуга народу» та президент Володимир Зеленський не включили до позачергового засідання Верховної Ради розгляд у другому читанні законопроєкту механізмів регулювання банківської діяльності. 

Зазначимо, що народний депутат від фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев заявив, що Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики не встигне до понеділка підготувати до другого читання «антиколомойський» законопроєкт. Про це Гетманцев сказав журналістам перед початком погоджувальної ради керівників фракцій і груп.

Нагадаємо, що народні депутати внесли 13 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Згодом стало відомо, що кількість правок зросла до 16 тисяч.

За інформацією Центру протидії корупції, 6000 правок подав виключений з фракцій «Слуга Народу» Антон Поляков, ще близько 1500 правок подала діючий член фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

Раніше повідомлялося, що Тимур Міндіч, соратник Коломойського приїжджав в Офіс Зеленського перед голосуванням «антиколомойского» закону.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

До відома, Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 


«Ми як комітет не готові виносити на понеділок цей законопроєкт», — повідомив він.

Гетманцев додав, що комітет має намір працювати швидко і не буде затягувати підготовку законопроєкту: «Будемо працювати в більш швидкому темпі, не будемо затягувати ні хвилини. Не будемо розглядати від поправки до поправки. Будемо якимось чином групувати, але при цьому я хочу щоб ви зрозуміли: ми не будемо порушувати регламент».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: