Сімейні цінності чи «домострой»? Держава закупить до бібліотек скандальну книжку

Сімейні цінності чи «домострой»? Держава закупить до бібліотек скандальну книжку
Книгу було презентовано на цьогорічному Книжковому Арсеналі
Фото: ipio.com

Книжка потрапила до переліку видань для для поповнення бібліотечних фондів

Для українських бібліотек буде закуплено 459 примірників книги Марини Ланге «Щоб не було у 16 запізно». Про затвердження Переліку видань для для поповнення бібліотечних фондів 2021 року, до якого увійшла дана книга, повідомляє Український інститут книги.

Спеціаліст з комунікацій Микола Ябченко своїй сторінці у Facebook висловив обурення фактом потрапляння даної книги до списку, затвердженого трьома експертними радами.

«Як так? Так працювала ж експертна рада! Навіть три. Спочатку людина без освіти психолога і педагога стає психологом в ліцеї. Потім пише книгу. А потім на кошти платників податків це г… потрапляє в бібліотеки», – написав він.

В анотації до книги зазначено, що «Щоб у 16 не було запізно» – «книжка про те, як правильно допомогти дитині прожити кожен рік свого життя».

Видання Українська Правда. Життя зазначає, що поради із вихованні дитини у ній є сексистськими.

«Дівчинка мусить вміти піклуватися, надихати, бути цнотливою та умиротвореною. А хлопчик – цілеспрямованим, щедрим та аскетичним». Також, на думку авторки, «хлопчику щодня потрібно напрацьовувати чоловічі чесноти», а дівчатка «вже народжуються з жіночими якостями».

Нагадаємо, Поетична збірка «Антена» Сергія Жадана увійшла до списку номінантів Польського товариства книговидавців «Найкрасивіша книжка року 2020».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: