В УПЦ МП кажуть, що у них є московський Томос

В УПЦ МП кажуть, що у них є московський Томос
Митрополит Софроній радить дочекатися Томосу, щоб скласти остаточне уявлення про рівень незалежності нової церкви
Фото: argumentua.com

Митрополит Софроній заявив, що не розуміє психологію українців, які досі не об’єднались навколо помісної церкви

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП заявив, що Томос Українській православній церкві дав Алексій II (документ від 27 жовтня 1990 року)

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній в інтерв'ю «Главкому» заявив, що не розуміє психологію українців, які досі не об’єднались навколо помісної церкви. «Одні дуже хочуть, інші дуже не хочуть. У чому справа? Я не знаю. Утворювалися в різних державах різні автокефальні церкви, усі люди були заодно. Не розумію, чому у нас так, немає єдності…», - говорить Софроній.

Він дозволяє своїм парафіям переходити в Українську церкву. «У мене в єпархії демократія. Хочеш – іди до нової церкви, хочеш – ні», - каже митрополит. При цьому все ж таки радить дочекатися Томосу, щоб скласти остаточне уявлення про рівень незалежності нової церкви, аби залежність від Константинополя була не вища, ніж зараз від Москви. «Ніхто ніколи не говорить про те, що Томос Українській православній церкві дав Алексій II (документ від 27 жовтня 1990 року), це був Томос про широкі автономні можливості», – зауважив митрополит Софроній. 

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Детальніше читайте тут: Митрополит Софроній: Я ні туди і ні сюди. Але у Московському патріархаті не залишаюся

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: