Вчені назвали причину аномально теплої зими в Україні

Вчені назвали причину аномально теплої зими в Україні

У районі Північного полюса сформувалася стійка область низького тиску, тому холодні потоки повітря циркулюють на півночі планети і в південні райони Землі не потрапляють

Учені назвали причиною аномально теплої зими в Європі, Україні та США низький тиск на Північному полюсі. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на експертів з Weather Underground і Weather Tiger LLC.

Вчені відзначають, що в районі Північного полюса сформувалася стійка область низького тиску. Тому холодні потоки повітря циркулюють на півночі планети і в південні райони Землі не потрапляють.

Зазначимо, що цього року зима була тепла і з дощем.

Крім того, за прогнозом Укргідрометцентру, в лютому 2020 року середня місячна температура в Україні очікується 0–3 градуси морозу, у південній частині, на Закарпатті та Прикарпатті – 0–3 градуси тепла, що на 1,5–2,0 градуси вище середніх багаторічних значень.

Додамо, у Києві 17 лютого був перевищений на 0,2 градуса температурний рекорд середньодобової температури повітря, який був встановлений минулого року.

Нагадаємо, що для України 2019 рік з понад 30 температурними рекордами став найтеплішим за всю історію спостережень.

Раніше синоптики повідомили, що погода у лютому 2020 року буде аномально теплою, без лютих морозів і снігопадів. Проте українцям часто докучатимуть дощі та мокрий сніг. Середня температура повітря по Україні коливатиметься у межах 0–3 градуси морозу, а на Півдні, Закарпатті та Прикарпатті – 0–3 градусів тепла.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда стверджує, що українці вже не побачать великих морозів узимку. Про це синоптик сказав у інтерв’ю «Главкому».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: