Вчені знайшли нові ефективні препарати проти коронавірусу

Вчені знайшли нові ефективні препарати проти коронавірусу
Вчені знайшли нові ефективні препарати проти коронавірусу

Дослідники проаналізували найбільшу базу даних лікарських препаратів, щоб знайти ті, які здатні зупинити розмноження коронавірусу

Вчені Медичного дослідницького інституту в США виявили більше двадцяти нових лікарських препаратів, які здатні зупиняти реплікацію коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляється в статті, опублікованій в журналі Nature.

Дослідники проаналізували найбільшу базу даних лікарських препаратів, щоб знайти ті, які здатні зупинити розмноження коронавірусу.

Всього було знайдено 100 молекул з підтвердженою противірусною активністю, і 21 препарат був визнаний ефективним в безпечних для пацієнтів концентраціях. Крім того, чотири препарати діють синергічно з ремдесивіром, який застосовують для лікування Covid-19.

Два лікарських засоби вже схвалені FDA: протиалергенний астемізол і клофазамін проти лепри.

В даний час дослідники випробовують 21 препарат на невеликих моделях тварин і на органелах - тривимірних моделях, які імітують органи людини, в даному випадку легені.

За словами вчених, клофазімін, ханфангчін А, апілімод і ONO 5334 являють собою найкращі короткострокові варіанти ефективного лікування.

До слова, дослідники з Королівського коледжу Лондона виділили шість основних форм захворювання, що викликаються коронавірусом. Вони відрізняються одна від одної за симптомами і тяжкістю перебігу хвороби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: