«Він просто покидьок»: Путін дуже різко висловився про Скрипаля

«Він просто покидьок»: Путін дуже різко висловився про Скрипаля

Президент Росії назвав колишнього шпигуна Сергія Скрипаля зрадником

Скандал з отруєнням екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері штучно роздувається, а сам Сергій Скрипаль - зрадник батьківщини.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, виступаючи на пленарному засіданні «Російського енергетичного тижня» в Москві 3 жовтня.

«Я бачу, що деякі ваші колеги проштовхують теорію, що Скрипаль мало не правозахисник якийсь. Він просто шпигун. Зрадник батьківщини. Є таке поняття - зрадник батьківщини. Ось він - один з них», - сказав Путін, якого цитує російський Интерфакс.

«Уявіть собі: раптом у вас з’являється людина, яка зраджує свою країну. Як ви до нього поставитеся? Будь-хто, хто тут сидить, представник будь-якої країни? Він просто покидьок - ось і все», - заявив російський президент.

Він додав, що «інтриги» між спецслужбами були завжди. «Як відомо, шпигунство, так само, як і проституція, - одна з найважливіших професій в світі. Ніхто це не закривав і закрити поки не в змозі», - сказав Путін.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Як відомо, Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

З розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: