Волкер: Україну не схилятимуть до виборів на Донбасі

Волкер: Україну не схилятимуть до виборів на Донбасі
Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер

Дипломат уточнив, що для того, щоб «формула Штайнмайєра» була реалізована, потрібно, перш за все, щоб Росія вивела війська

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер запевнив, що міжнародні партнери не підштовхуватимуть Україну до проведення виборів в ОРДЛО, поки там залишаються підконтрольні Росії сили.

Про це Волкер сказав в інтерв'ю «1+1».

«Я не бачу сценарію, коли Україну будуть підштовхувати до проведення виборів, коли території залишаються окупованими. Реалізація «формули Штайнмайєра» можлива тільки після того, як вибори відбудуться....Я часто спілкуюся зі своїми французькими і німецькими колегами, і знаю, що вони не бачать можливостей для місцевих виборів у середовищі, яке досі контролюють російські сили», - сказав Волкер.

Американський дипломат уточнив, що для того, щоб «формула Штайнмайєра» була реалізована, потрібно, перш за все, щоб Росія вивела війська.

Крім того, повинні бути розформовані нелегальні збройні формування, яких підтримує Росія, відновлена стабільність у регіоні.

«Формула Штайнмайєра» починається з виборів, але спочатку ми повинні прийти до цієї точки, щоб були вільні вибори», - сказав він.

Коментуючи можливе зняття санкцій з Росії, спецпредставник США запевнив, що санкції, введені за окупацію Криму, будуть залишатися настільки довго, наскільки Росія буде продовжувати окупацію півострова.

При цьому він зазначив, що якщо Росія буде виконувати Мінські угоди, то США будуть розглядати ослаблення санкцій, введених за їхнє невиконання.

Як повідомлялось, Україна не буде вносити ніякі зміни до Конституції про так званий особливий статус Донбасу

Також Волкер вважає, що обов’язковою передумовою проведення виборів на Донбасі є виведення російських військ та позбавлення бойовиків контролю у регіоні.

Нагадаємо, за словами глава МЗС Вадима Пристайка, миротворчої місії в «Мінських домовленостях» немає.

Раніше Вадим Пристайко заявив, що лідери чотирьох країн «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції і Росії на імовірній зустрічі не планують підписувати жодних документів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: