Вся кров для порятунку бійців української армії. Уряд ухвалив важливе рішення

Вся кров для порятунку бійців української армії. Уряд ухвалив важливе рішення

Кабмін визначив для кожної області обов'язкові обсяги забезпечення потреб системи охорони здоров'я донорською кров'ю, її компонентами і препаратами.

фото з відкритих джерел

Заборона на експорт препаратів крові діятиме 30 днів

Кабінет міністрів на 30 днів призупинив експорт препаратів крові з 25 лютого. Відповідне розпорядження ухвалене сьогодні, повідомляє «Главком».

«Вся кров, яку здають донори, буде використовуватися виключно в Україні і виключно для порятунку бійців української армії і мирного населення. Разом – до перемоги!» – наголосив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, якого цитує пресслужба відомства.

Всі, хто може і хоче здати кров, мають звернутися до центрів крові. Вони працюють і можуть приймати донорів.

«Ставтеся, будь ласка, з розумінням, якщо вам скажуть, що крові достатньо. Українці – свідомі і за два дні здали багато крові. До того ж, ми розбронювали наші стратегічні запаси», – сказав Віктор Ляшко.

Другим розпорядженням Кабмін затвердив і визначив для кожної області обов'язкові обсяги забезпечення потреб системи охорони здоров'я донорською кров'ю, її компонентами і препаратами.

Нагадаємо, другу добу триває війна з російськими окупантами. У Києві близько 4:22 ночі пролунало кілька вибухів. Уламки збитої ворожої ракети влучили у багатоповерхівку в- районі Позняків, на вулиці Кошиця, 7-а. Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, наразі відомо про трьох поранених.

Радник о-чільника МВС Антон Геращенко також повідомив, що росіяни били по Києву крилатими або балістичними ракетами.

«Потужні два вибухи у Києві, – робота українських систем ППО. Просимо не панікувати, а у випадку, коли чуєте сирени, перейти до укриття», – зазначили у Держспецзв'язку.

За даними Пентагону протягом доби російські окупанти випустили понад 160 ракет по Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: