З Росії до Луганська прибули кілька десятків БТРів і УРАЛів

З Росії до Луганська прибули кілька десятків БТРів і УРАЛів

Центр Луганська оточений російськими військами

У Луганську триває протистояння, викликане конфліктом між «главою ЛНР» Ігорем Плотницьким і «главою МВС ЛНР» Ігорем Корнетом. До Луганська було введено підрозділ російської приватної російської компанії, який за даними групи «Інформаційний спротив», раніше, за 4 дні до нинішніх подій, прибуло в Алчевськ з РФ. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат, координатор групи «ІС» Дмитро Тимчук.

За даними «ІС», перекидання здійснювалося вантажним транспортом армійського типу. 21 листопада підрозділ було перекинуто до Луганська для стримування протистояння між Плотницьким і Корнетом.

«Також вчора через прикордонний пункт пропуску «Довжанський» з території РФ в Довжанськ) увійшла колона з декількох десятків УРАЛів з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР (деякі - зі знаряддями на причепі). З 14:00 невеликими групами техніка і особовий склад перекидалися в сторону Луганська», - повідомив Тимчук.

За його даними, також в Довжанськ прибув Гайдей (позивний «Рим») - колишній командир бандформування «ЛНР» (очолював т.зв. «Першу козацьку сотню ім. Стаса Синельникова») і колишній «Комендант Свердловська», у якого давній конфлікт з Плотницьким (свого часу Гайдея від арешту фактично врятував і допоміг втекти Корнет).

На даний момент центр Луганська оточений російськими військами і представниками ПВК, що мають наказ контролювати ситуацію і не допустити її загострення.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ України заявили про втечу ватажка «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького в Росію.

Як повідомлялося, в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: