Тероризм Росії потребує юридичної реакції: звернення Зеленського

Тероризм Росії потребує юридичної реакції: звернення Зеленського
Зеленський підбив підсумки 155-го дня війни
фото: Офіс президента

Президент звернувся до українців у День Української Державності

Президент Володимир Зеленський заявив, що ніхто у світі не вкладає в тероризм більше, ніж Росія. Про це глава держави сказав у своєму традиційному зверненні до українців.

«Тільки за першу половину цієї доби і тільки в Києві було чотири повітряні тривоги. Російська армія завдала ракетних ударів по Київщині, по Кропивницькому, била по Миколаєву, продовжила серію стратегічно безглуздих і жорстоких штурмів на Донбасі... Я дякую кожному і кожній, хто відбиває цей терор», – заявив Зеленський.

Він також подякував американським сенаторам, які одностайно схвалили резолюцію, що закликає Державний департамент США визнати Росію державою – спонсором тероризму.

«Можна взяти будь-який день в Україні – нинішній чи будь-який інший після 24-го лютого, щоб побачити, що ніхто в світі не вкладає в тероризм більше, ніж Росія. Це справді потребує юридичної реакції на глобальному рівні. І немає жодної раціональної причини, щоб такої реакції не було, зокрема в США», – зазначив президент.

Як раніше повідомлялося, російські загарбники зранку 28 липня знову вдарили по Миколаєву. Внаслідок ракетної атаки рашистів постраждали заклади освіти та житлові будинки. ракета влучила на територію водної станції Кораблебудівного університету, пошкодивши складське приміщення. На території одного з приватних підприємств від влучання боєприпасів загорілись залишки шроту.

У ніч на 28 липня окупанти також гатили по Миколаєву. Повітряна тривога в обласному центрі розпочалася о 03:50. А вже через 45 хвилин з'явилися повідомленні про потужна вибухи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: