Зеленський доручив Кабміну розглянути питання збільшення пенсії та допомоги людям з інвалідністю

Зеленський доручив Кабміну розглянути питання збільшення пенсії та допомоги людям з інвалідністю

Уряду доручено розглянути питання введення коригуючого коефіцієнта до тарифу на медобслуговування осіб з інвалідністю, врахувати їхні потреби у медпрепаратах і лікарських засобах за програмою «Доступні ліки»

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розглянути питання збільшення пенсії та державної соціальної допомоги людям з інвалідністю. Про це сказано в указі №875 «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю» від 3 грудня - у Міжнародний день людей з інвалідністю.

Також уряду доручено розглянути питання введення коригуючого коефіцієнта до тарифу на медичне обслуговування осіб з інвалідністю, врахувати потреби осіб з інвалідністю в медичних препаратах і лікарських засобах при реалізації програми «Доступні ліки» і створити умови для здійснення екстрених викликів особами з інвалідністю, в тому числі особами з порушенням мови або слуху, служб екстреного виклику.

Крім того, Кабмін повинен вирішити питання оснащення пішохідних переходів і світлофорів засобами безпеки, орієнтування та отримання інформації, а залізничних вокзалів і станцій - підйомними платформами, аудіовказівниками, тактильними й іншими елементами доступності для допомоги маломобільним групам населення.

Президент також рекомендував органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо забезпечення доступності будівель, споруд і приміщень установ загальної середньої освіти відповідно до державних будівельних норм і стандартів для створення безбар'єрного архітектурного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Як повідомлялось, Рада дозволила особам з інвалідністю переміщатися у колісних кріслах по краю проїжджої частини дороги, вулиці чи по узбіччю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: