Зеленський назвав категорії людей, які не мають права відмовитися від вакцинації

Зеленський назвав категорії людей, які не мають права відмовитися від вакцинації
Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця, вакцини отримають медики і військові
Фото з відкритих джерел

Президент підкреслив, що вакцинація в Україні «поки що добровільна»

Наразі ковід-вакцинація в Україні є добровільною. Але всі люди, які працюють на державу і які мають багато контактів з різними людьми, мусять вакцинуватися.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у ході всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».

«Масово в школах, в університетах, в лікарнях, я вважаю, має бути. Кабмін знає мою думку. Вони повинні розробити цю програму. Я вважаю, що це правильно. Окрім приватних структур і інших ситуацій - з ними буде складніше. Я думаю, треба говорити про це: чому такі форми ми робимо. Повинні говорити із бізнесом, із школами приватними. Наприклад, у школах: діти переносять достатньо легко, але вони переносять все додому. Оце складнощі. Тому там не може вчитель відмовитися від вакцинації, я вважаю. Просто не має права. Так як і лікарі. Наприклад, вони сьогодні працюють з ковід-хворими людьми. Не можна не вакцинуватися», - зазначив він.

За словами очільника держави, людині потрібно обрати тоді новий формат, не спілкуватися з ковід-хворими, а займатися чимось іншим у інших лікарнях, тому що існує велика загроза розповсюдження хвороби. Він наголосив, що обов'язково всі механізми (регулювання - ред.) будуть представлені суспільству.

Винятком можуть бути лише ті, у кого алергія і кому неможливо зробити щеплення.

Зеленський також розповів, що це може регулюватися спеціальною програмою, де буде визначено список професій.

Також стало відомо, що Україна є однією з тих країн, які будуть включені у першу хвилю розгортання ініціативи COVAX, щоб вакцинувати медичних працівників, старших людей, тих, хто безпосередньо спілкується з коронавірусними пацієнтами.

За останніми даними, Україна буде закуповувати вакцини від чотирьох виробників – Pfizer, AstraZeneca, Sinovac та Novavax

Минулого тижня Україна отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин проти коронавірусу, повідомили 5 лютого в Офісі президента України. Поставки препарату мають початися протягом поточного місяця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: