Зеленський змінив голову Служби зовнішньої розвідки

Зеленський змінив голову Служби зовнішньої розвідки
Генерал-майора запасу та вже ексдиректор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко очолив Служби зовнішньої розвідки
Фото: niss.gov.ua

Причини звільнення Валерія Кондратюка в указі президента не зазначені

Президент України Володимир Зеленський звільнив главу Служби зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка, а на його місце він призначив Олександра Литвиненка – генерал-майора запасу та директора Національного інституту стратегічних досліджень. Відповідні укази оприлюднені на сайті глави держави.

Так, Зеленський звільнив Кондратюка з посади голови Служби зовнішньої розвідки, причини в указі не зазначені.

«Звільнити Кондратюка Валерія Віталійовича з посади Голови Служби зовнішньої розвідки України», – йдеться в указі.

На його місце президент призначив Литвиненко, якого перед тим звільнив з посади директора Національного інституту стратегічних досліджень.

Президент України призначив Валерія Кондратюка главою Служби зовнішньої розвідки України 20 червня 2020 року.

Валерій Кондратюк 2015 році очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони. З 2016-го по 2019 рік був заступником голови Адміністрації президента Петра Порошенка.

Довідка: Олександр Литвиненко народився у Києві, проте у 1994 році закінчив інститут криптографії, зв'язку та інформатики академії ФСБ Росії при Москві. У 1998 році захистив дисертацію у Києві при університеті ім. Тараса Шевченка. У 2002 році став доктором політичних наук.
У різні роки працював у структурах Служби безпеки України, Нацради безпеки та оборони, «Укроборонпрому», а також Національного інституту стратегічних досліджень. У квітні 2014 року був призначений заступником секретаря РНБО, а 14 серпня 2019 – очолив Націнститут стратегічних досліджень. Генерал-майор запасу.

Варто нагадати, що за інформацією ЗМІ, генпрокурорка Ірина Венедіктова і міністр юстиції Денис Малюська у вересні залишать посади.

До слова, суд зобов’язав ДБР відкрити справу через можливу держзраду Зеленського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: