Землетрус в Японії: 50 постраждалих і 1 млн будинків без світла

Землетрус в Японії: 50 постраждалих і 1 млн будинків без світла
Поблизу японської Фукусіми стався сильний землетрус
Фото: Kyodo

Всі потерпілі – жителі префектур Міягі і Фукусіма на північному сході країни

В Японії мінімум 50 людей постраждали в результаті потужного землетрусу.

Про це повідомляє агентство Kyodo.

Всі потерпілі – жителі префектур Міягі і Фукусіма на північному сході країни. Більшість отримали травми при падінні.

Професор Інституту дослідження землетрусів Токійського університету Кенджи Сатаке вважає, що землетрус, імовірно, є афтершоком так званого Великого східно-японського землетрусу, який стався 11 березня 2011 року. За його словами, не дивно, що афтершок зафіксований через десять років, так як під час землетрусу 2011 року його магнітуда становила дев'ять балів.

Представник метеорологічного управління Японії на екстрено скликаній прес-конференції повідомив, що сильних афтершокових поштовхів можна чекати в районі землетрусу протягом тижня. Так, за півтори години після першого землетрусу вже відбулися 12 поштовхів силою понад одного бала.

Також стало відомо, що в Японії виявилися знеструмлені 950 тисяч будинків. Після землетрусу були відключені кілька електростанцій. При цьому ядерні об'єкти в країні не постраждали.

Також зазначається, що приблизно в цьому регіоні стався сильний землетрус і цунамі в березні 2011 року. Тоді в результаті поштовхів магнітудою 9.0 - 9.1 загинули понад 15 тисяч людей, а збитки від руйнувань оцінили в 309 мільярдів доларів.

Як повідомлялося раніше, сьогодні через землетрус магнітудою 4,7 у столиці Вірменії почалися перебої з мобільним звʼязком.

Як повідомлялося раніше, минулого січня два поспіль землетруси було зафіксовано у Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: