На Одещині пропонує збільшити плату за проїзд із перевищенням габаритно-вагових норм

На Одещині пропонує збільшити плату за проїзд із перевищенням габаритно-вагових норм

На даний час тарифи є економічно необґрунтованими

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із пропозицією збільшити ставку плати за проїзд великовантажівок із перевищенням габаритно-вагових параметрів. 

Про це інформує прес-служба Одеської ОДА, повідомляє «Главком».

«Водії та громадяни-суб’єкти підприємницької діяльності, здебільшого, займаються перевезенням вантажів, вагові параметри яких та навантаження перевищують дозволені стандартами у сфері безпеки дорожнього руху. Це призводить до передчасного руйнування доріг та створює реальну загрозу безпеці руху», — наголосив у своєму зверненні голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов. 

За словами очільника Одеської області, діяльність 7 портів у регіоні пов’язана із переміщенням вантажів. Траси області також потерпають від транзитних вантажівок. При тому, показники для обчислення плати за перевищення вагових та габаритних параметрів не змінювалися з 2007 року. Наразі вони є економічно необґрунтованими. 

«Такі зміни забезпечать збереження мережі доріг від передчасних руйнувань, дадуть можливість збільшити надходження до Державного бюджету України для фінансування дорожнього господарства та стануть стимулом для залучення інвестицій у розвиток дорожньої інфраструктури Одеської області», — йдеться у зверненні Максима Степанова.

Зазначимо, зміни пропонується внести до Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та здійснення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: