Одеські комунальники провели щеплення каштанів

Одеські комунальники провели щеплення каштанів

Фахівці КП «Міськзелентрест» ведуть боротьбу з мінуючою міллю, яка знищує одеські каштани

В останні роки почастішали випадки ураження каштанів небезпечним шкідником - мінуючою міллю. Гусениці живуть і харчуються всередині листя, що призводить до знищення листяного покриву дерев і завдає істотної шкоди міським посадкам каштана.

З метою запобігання негативним наслідкам фахівці КП «Міськзелентрест» щорічно, починаючи з 2017 року, прищеплюють каштани спеціальною вакциною.

Для введення ін'єкції в судинну тканину дерева робиться отвір, ліки розходяться, потрапляючи всередину листя, яке стає неїстівним для мінуючої молі. Внаслідок цієї процедури личинка вмирає.

Як зазначив головний інженер «Міськзелентресту» Володимир Хрома, такий спосіб боротьби з шкідниками дозволений у населених пунктах, оскільки є повністю безпечним для навколишнього середовища і дерев.

Цього року заплановано вакцинувати 1102 каштани.

Одеські озеленювачі вже завершили перший з чотирьох етапів вакцинації міських каштанів від мінуючої молі. Через 20 днів фахівці проведуть повторну вакцинацію.

Щеплені будуть каштани, які ростуть по вулицях: вул. Буніна (парний і непарний бік, від вул. Канатної до вул. Преображенської), вул. Кінній (парний і непарний бік, від вул. Софіївської до вул. Новосельського), вул. Гоголя №14-16, Люстдорфській дорозі (парний і непарний бік, від просп. Ак. Глушка до вул. Ак. Вільямса), вул. Розумовській (парний і непарний бік, від Прохоровського скверу до №58-49), вул. Ак. Корольова (парний і непарний бік, від пл. Незалежності до вул. Архітекторської), бульвару Жванецького (від №2 по вул. Преображенській до №5 по вул. Софіївській), Приморському бульвару, вул. Генуезькій, у зеленій зоні «Стара Одеса» і дендропарку Перемоги.

Повне завершення робіт з вакцинації каштанів заплановано на липень поточного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: