В Одесі запрацював перший підрозділ припортового контролю

В Одесі запрацював перший підрозділ припортового контролю

Гроші на реалізацію проекту надало посольство Канади в Україні

В Одесі створили першу групу припортового контролю, яка запобігатиме незаконному обігу вибухівки та наркотиків у контейнерах.

Для цього Україні надали доступ до баз даних, якими вже користується майже півсотня країн світу. Тож прикордонники та митники зможуть відстежувати пересування вантажів та перевірятимуть ті, які вважатимуть підозрілими. Працюватимуть 10 фахівців, які пройшли спеціальну підготовку за кордоном. Згодом таку групу планують створити у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Коштуватимуть обидві системи 3 млн канадських доларів. Гроші на реалізацію проекту надало посольство Канади в Україні.

«Як канадському платнику податків мені приємно бачити, що гроші канадських платників допомагають Україні. Зокрема, щодо взаємодії двох країн стосовно контролю за контейнерними перевезеннями, адже це реальний проект, який матиме результати, що влаштовуватимуть обидві сторони», – зазначив представник посольства Канади в Україні Пітер Янур.


«Сьогодні Україна має можливість під'єднатися до глобальної системи контролю за контейнерними перевозками. Чому вибрано порт Одеси – фактично 100% контейнерів, які попадають на митну територію України, заходять через одеську митницю. Цей регіон дуже актуальний, саме тут перша група розпочинає роботу», – прокоментував в.о. голови ДФС України Мирослав Продан.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: